Uitrusting & Essentials

Het nodige voor een goede DJ

Als DJ is het de bedoeling dat je een goede uitrusting hebt. Zonder uitrusting kan je niet draaien voor een volle zaal. Ik geef hier dan de 4 essentiële benodigdheden die voor mij het belangrijkste zijn voor een goede DJ

Dit is een uitrusting die elke DJ altijd met zich mee heeft of krijgt bij de plaats waar hij moet draaien. De stick is dan wel het belangrijkste omdat je deze niet krijgt. De zaal en de mensen waarvoor jij moet draaien verwachten uiteraard dat je zelf een stick met muziek bij je hebt. Dit is dus essentieel voor je DJ set.

Bekijk zeker onze experten nog: https://mydj.be/inzichten-van-experts/

Hier één van de Instagram pagina’s van de experten: https://www.instagram.com/brst_music/

Het mengpaneel

Een mengpaneel

Uiteraard is een mengpaneel één van de belangrijkste benodigdheden die je moet hebben als DJ. Het is een redelijk grote kost maar wat je er uit haalt is het meer dan waard. Door het mengpaneel kan je je muziek draaien hoe je maar wilt.

USB stick

USB-stick

Zonder USB-stick met muziek op kan je niets gaan doen op een feestje of op de plaats waar je moet draaien. De muziek die jij wilt draaien moet je op deze USB samen stellen zodat je goed weet wat je draait.

De hoofdtelefoon

Koptelefoon

De koptelefoon is iets wat je vooral nodig hebt tijdens het draaien zelf. Je kan via je koptelefoon het volgende liedje dat je wilt draaien al klaar zetten en beluisteren zonder dat het publiek dit hoort.

Passie voor muziek

Met passie en toewijding

Zonder passie en toewijding is het voor niemand leuk! De mensen zien wanneer een Dj er zelf ook zin in heeft of niet. Als ik op een feestje sta en de dj zit helemaal los te gaan op zijn muziek dan ga ik mee los. Het trekt het volk aan om helemaal uit hun dak te gaan als ze zien dat de Dj dit ook doet.

Scroll naar boven