Songstructuur & Samples

De structuur van een Sample

Voor dat je met een sample aan de slag kunt gaan moet je eerst meerdere kiezen op Splice. Hier vind je meer dan 100 000 verschillende samples. Er zal voor iedereen wel een paar goede tussen zitten

Zoals je kunt zien op de afbeelding rechts kun je verschillende effecten toevoegen aan je sample. Dat geeft het iets meer inhoud. Je kan het tempo versnellen of vertragen hoe jij het wilt. Ik heb persoonlijk liever een snel tempo. Dit doe je allemaal via de knop Me time.

Na dat je dit hebt gedaan komt het oor gedeelte. Persoonlijk ben ik iemand die geen netenleer kent of er ook niet mee bezig is. Dit is geen probleem. Als je gehoor goed is kan dit het oor gedeelte opvangen. Het oor gedeelte is dus dat je met je piano of een ander instrument een tweede deel bij je sample gaat toevoegen.

Als dit is gebeurd kom je al op de sfeer van jouw nummer.

Splice: https://ap.lc/UHbzS

Uitleg over splice vind je hier: https://mydj.be/dj-software-tools/

Een sample

De bas van het nummer

De bassen van het nummer
De bas van de piano

Je kan als je wilt zelf een bas toevoegen aan je nummer aan de hand van je piano. De bas noten van je piano bevinden zich aan de linkerkant. Deze voeg je toe zoals een sample.

Serum

Serum is 1 van de zovele sites waar je verschillende bassen op kunt vinden. Hierop kan je dus ook bassen kiezen dat goed bij jou nummer passen.

Alles komt samen

Nu gaan dus de samples die je voor de bassen hebt gebruikt samenkomen met de bassen zelf en wordt dit dus 1 geheel. Dj’en is een gevoelshobby je moet zelf wat voelen wat jij goed vindt en wat jij vindt dat samen kan.

Hiernaast zie je een foto van allemaal verschillende soorten bassen van Serum.

Hieronder zien jullie mijn samples + bassen.

Scroll naar boven