Inzichten van een expert

Lucas Elst

BURST als expert

Lucas Elst beter bekent als BURST is een techno dj is zeker en vast een expert. Hij Is al van 2014 bezig aan zijn Dj verhaal maar is nog maar net begonnen onder de naam BURST. Het iemand met veel ervaring en kennis over dit vak.

The Key tot succes

“Wat is the key tot succes bij het maken van een nummer?” dat was de eerste vraag die ik stelde aan mijn eerste expert Lucas Elst.

“Voor het maken van een nummer is het opperst belangrijk dat je als Dj een eigen stijl hebt. Ook al ben je meer voor techno of draai je liever house. Elke Dj heeft zijn eigen stijl en moet zich daar ook aanhouden. Zo is elke Dj uniek!”

Inspiratie voor een nummer

De tweede vraag die ik stelde aan de expert Lucas Elst was: Waaruit haal jij altijd jouw inspiratie voor een nieuw nummer?”

“Inspiratie haal jij uit je omgeving. Als Dj zijnde luister je naar elk geluid dat op jou afkomt of dat in jou omgeving zit. Daarom ga ik als ik geen inspiratie heb naar buiten. Zo hoor ik externe geluiden die mij kunnen helpen met mijn volgende lied.

BURST gebruikt de software die u kan vinden op deze pagina: https://mydj.be/dj-software-tools/

Instagram BURST

Felix Govaerts

Instagram felxondatrack
De expert flexondatrack

Felix Govaerts beter bekend als flexondatrack is een expert op vlak van DJ. Is een Belgische Dj/producer die al een zeer lange tijd bezig is. Hij is zeker en vast een expert in dit vak. Hij maakt liedje voor Amerikaanse rappers. Zo is hij met zijn nummer op nummer 1 gestaan in de meest gestreamde nummers van Amerika en dat is toch wel een mijlpaal voor hem

The key tot succes

Een van de vragen die ik had gesteld aan Felix was: “Wat is het belangrijkste dat er in een nummer moet zitten?”.

Zijn antwoord hierop was zeer duidelijk: “De melodie is uiteraard zeer belangrijk in een nummer aangezien dit echt grote deel is van een nummer. Maar echt het belangrijkste is toch wel het gevoel dat je erin steekt. Als het nummer bij een persoon geen gevoel kan opwekken vind ik het persoonlijk geen nummer.”

Dit zei hij dus met volle overtuiging. Zo wilt hij meegeven aan alle beginnende dj’s. Laat je gevoel gaan op al je nummers en dan kom je er wel.

Inspiratie voor een nummer

De inspiratie is voor veel mensen een punt waar je bij stopt. Mensen hebben niet genoeg inspiratie om constant nieuwe muziek te maken. Daarom was mijn vraag: Waar haal jij altijd nieuwe inspiratie vandaan?”

“Inspiratie voor mij is niet echt moeilijk te vinden. Soms luister ik naar andere muziek om inspiratie op te doen. De andere keer begin ik zelf aan een liedje vanaf het begin. Er zijn rondom je leven zoveel inspiratie bronnen waardoor je ergens wel iets vindt.”

De link naar zijn Instagram vind je hier: https://www.instagram.com/flexondatrack_/

Scroll naar boven