Instrumenten overzicht

Voorbeeld mixer

De mixer van de instrumenten

In de mixer vind je een groot overzicht van alle instrumenten die je gebruikt in jouw liedje. Als je tijdens dat je in de mixer zit op play drukt dan geeft het ook duidelijk weer hoeveel geluid elk instrument maakt.

Je kan ook allemaal effecten op ze zetten terwijl je nog in de mixer zit. Dit vind ik een zeer handig systeem want zo ze je perfect wie er teveel boven uit springt en wie te weinig.

Bekijk zeker eerst deze pagina voor je verder gaat met lezen: https://mydj.be/dj-software-tools/

Het spectrum

Het spectrum is het geheel van jouw lied dat je vooraan ziet. Het is een ordelijk overzocht dat voor de DJ heel belangrijk is. Dit moet opgevuld worden met zoveel mogelijk samples of bassen zodat het lied goed klinkt.

Het spectrum is er ook een visualisatie van alle frequenties die je gebruikt. Het wordt opgedeeld in drie delen.

Low

In het low gedeelte vind je alle soorten bassen van jouw liedje. Je kiest zelf welke bassen je gebruikt en je kan de bassen ook instellen hoe jij wilt. De bassen zijn mee de basis voor jouw lied.

Hier vindt je een site dat zegt wat het verschil is tussen Jazz bass en precision bass: https://musicallin.com/blogs/music-all-in-blog/een-jazz-bass-of-een-precision-bass-welke-kies-je

Mid

In de mid vinden we alle dikke instrumenten. Hiermee bedoelen we de drums of de dikke snaar instrumenten. Drums en dikke snaren zijn instrumenten dat heel hard te horen zijn in je lied. Daarom geef ik als tip mee om niet te veel van deze instrumenten te gebruiken omdat ze anders jouw lied gaan overnemen.

High

De scherpe geluiden vinden we allemaal in de High. Gitaar en trompetten horen hierbij. Het is een hele grote groep instrumenten dat voor de opvulling van het lied zorgt. Het zijn dan ook wel allemaal mooie instrumenten die je voor elk soort liedje kan gebruiken.

Voorbeeld spectrum
Scroll naar boven